1 Ekim 2012 Pazartesi

Bugün günlerden salı



Bugün günlerden salı. Bazılarımızın hayali gerçeğe dönüştü, bazılarımız yeni hayaller kurmaya başladı. Birçoğumuzun hayalleri ise geçmişi yaşanabilir kılan birkaç baloncuğa dönüştü. Yok oldu. Hayallerimiz yıkıldı. Birçoğumuzun hayali kocaman bir boşluk içinde süzülüp sonsuzluğa karıştı.
Bugün aylardan haziran. Bazılarımız istediği işte çalışmaya başladı. Bazılarımız evlendi. Bazılarımızın çocuğu oldu. Bazılarımızın doğum günüydü. Birçoğumuz ise bu sıcak yaz gününde içimize gelen ürpertiyle ayağa kalktık. Perdeyi araladık. Camdan dışarı baktık. Bir şeyler hayal etmeye çalıştık. Oysa birçoğumuzun bazıları hayallerini şeytana satmış, bazılarımız ise çöpe atmıştı. Hayal kuramadık. Bize sözde mutluluk için verilmiş para hırsına tutsak ettiğimiz, onun için sattığımız hayalleri sahiplenemedik.

Bugün yıllardan 2012. Bazılarımız hastalığını yenme umuduyla güne başladı. Bazılarımız sevdiğiyle karşılaşır umuduyla sokak sokak dolaştı. Bazılarımız dersinden geçme umuduyla sınava çalıştı. Bazılarımız güzel bir yaşama başlamak umuduyla iş görüşmelerine girdi. Birçoğumuz ise son kalan umudunu, en gizli köşelerinde saklamaya çalışırken onu bir güzele çaldırdı. İçi havayla şişirilmiş boş bir kalbe çaldırdı. Kimimiz umutlarını hayalleriyle birlikte yüreğinden çıkarıp attı.

Bugün yirmi altı haziran iki bin on iki. Çevrenize bakın. Yaşadığımız ülke, çevremizdeki insanlar, sevdiğimiz yürekler, sahiplendiğimiz duygular bir yok oluş içinde. Bugün günlerden salı. Bugün yüreğimiz sessiz çığlıkların içinde kaybolmakta. Dünyaya bakın. Dünya yok oluşla sevişiyor. Bugün insanlık birçok şey kaybetti. Bugün günlerden iki bin on iki. Ve bizler hayallerimizi gerçekleştirmek için para kazanmalıyız; para kazanmak için hayallerimizi satmalı, umutlarımızı yok etmeli, sevdiklerimizi unutmalı, duygularımızı hiç var etmemiş olmalıyız. Bugün aylardan haziran. Kazandığımız parayı hayal etmediğimiz bir yerlerde, istemediğimiz kişiler için harcayacak; bir sistemin kölesi, bir kölenin imrendiği kişi olacağız. Bugün günlerden insanlığın yok oluşu, sevginin yıkılışı. Bugün günlerden salı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder